...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. birželio 25 d., pirmadienis

Šokoladinis kavos tortas "Karalius"



Biskvitui:
250 gramų kambario temperatūros sviesto;
440 gramų cukraus;
4 didelių, kambario temperatūros, kiaušinių;
400 gramų miltų;
80 gramų kakavos;
2,5 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. druskos;
4 v.š. tirpios kavos (ištirpinti 3 v.š kršto vandens);
350 ml. pieno;
vanilės ekstrakto, arba vanilinio cukraus;
 Kremui:
500 gr. mascarpone sūrio;
400 gr. Rududu;
2 v.š. kavos likerio, brendžio ar romo;
Sirupui:
300 ml. paruoštos stiprios kavos;
150 gr. cukraus;
50 - 100 ml. brendžio;
Papuošimui: 
Šokoladas; torto pabarstukai;

Biskvito kepimas: Kepami du biskvitai, jiems atvėsus, perpjauname pusiau. 
Sumaišom dubenyje miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Viską kruopščiai išmaišius, kelis kartus persijojame, kad į mišinį patektų kuo daugiau oro. Kitame dubenyje išplakam sviestą su cukrum. Galima mikseriu, svarbu, kad sviestas būtų kambario temperatūros. Po vieną, plakant įmušame kiaušinius. Jie taipogi turi būti kambario temperatūros. Plakame ne mažiau 5 minučių. 
Atskirai indelyje ištirpintą tirpią kavą su karštu vandeniu, supilame į peiną, įdedame vanilę ir viską gerai išmaišome. Tuomet, neskubant, po truputį į kiaušinio ir sviesto plakinį pilame pusę miltų ir kruopščiai šaukštu išmaišome. Supilame pieno ir kavos mišinuką ir taip pat, atsargiai viską gerai išmaišome. Pilame dalimis likusius miltus ir neskubėdami, atsargiai išmaišome. Patogiausia kepti apvalioje, atsegamoje formoje. Prieš susegant formą išklokim dugną sviestiniu popierium ir užsekim, kraštelius apkirpsim. Šonus ištepam sviestu. Pilame pusę paruoštos biskvito tešlos ir kepame 160 - 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Prieš perpjaunant biskvitus, juos gerai atvėsinam.
Sirupas: Paruošiam stiprią kavą. Galima kaip iš maltos, taip ir iš tirpios kavos. Aš užplykiau stiprią, natūralią kavą ir ją perkošiau. Kavą supilam į nediduką puodą, suberiame cukrų užvirinam ir kaitiname ant mažos ugnies apie 15 - 20 minučių, kol skysčio sumažės pusiau. Tuomet supilame brendį ar romą ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame atvėsti.
Kremas: Mascarpone sūrį, rududu ir brendį dedame į didesnį dubenį ir šaukšo arba mikserio pagalba gerai išplakame iki vientisos masės. 
Torto sluoksniavimas: Atvėsusius biskvitus perpjauname į du vienodus lakštus (iš viso 4 lakštai). dedame pirma lakštą ir suvilgome paruoštu kavos ir brendžio sirupu. Tai padariau konditerinio teptuko pagalba. Tuomet tolygiai paskirstome 3 - 4 šaukštus kremo. Vienas po kito, tokiu pat būdu, surenkame visus lakštus. Torto viršų sutepame likusiu kremuku ir papuošiame tarkuotu šokoladu ar torto pabarstukais. Šokolado drožleles dariau bulvių skustuko pagalba, tuomet šokolado skiedrelės gražiai užsiriečia :) 
Rekomendacijos: Tortukas gaunasi drėgnas ir tikrai labai gardus. Skaniausias, pastovėjęs per naktį!

Kopijuoti ir platinti dradžiama!

Danas: tai vienas iš nuostabiausių, skaniausių tortų, kuriuos esu skanaves!

38 komentarai:

  1. Na ir grazuolis!!! Kad va toki dabar paragavus... Ech.... :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai nuostabus superinis tortas!!!!! Tikras atradimas! Namiskiai niekaip neatsivalgo ir kepu tik ji :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. kokio skersmes turetu būti kepimo forma?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuo maziausios iki didziausios, viskas priklauso nuo apetito. Cia naudota standartine.:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. as tap pat noreciau zinot kokio skersmens turetu buti kepimo forma

    AtsakytiPanaikinti
  6. Išbandžiau šita receptą man patiko ,bet mano mėgiamo torto ''Juodoji vyšnia ''jis nepralenkė ,bet žinoma čia skonio reikalas

    AtsakytiPanaikinti
  7. labai labai skanus tortas ,kuo ilgiau stovi tuo skanesnis darosi.karamelinis napoleonas ir sitas tortas ,tai du skaniausi kada nors ragauti tortai

    AtsakytiPanaikinti
  8. Atrodo nuostabiai, tik norejau pasiteiruti ar tiktu mango gabaliukai jame, nes norisi kazkokio vaisio man "ilipdyti " i ji :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kokiu dar MANGU? nuostabiai tinka sauleje dziovinti pomidorai su kmynais!!! :)

      Panaikinti
  9. kepu jau antrą kartą, bet tikrai nepaskutinį :) visi valgydami pirštus apsilaižo :) gal kiek brangokas, tačiau vertas kiekvieno lito :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. labai skanus tortas super :) šaunu, kad yra kur tokių receptų:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. O ka butu galima panaudoti vietoj tu visu alkoholiniu priedu?

    AtsakytiPanaikinti
  12. wow! sesuo pagamino si tortuk, jis buvo nerealus! (priimkit kaip ddeli komplimenta, nes as nevalgau saldumynu isvis) :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. As dar prideciau ant kiekvieno sluoksnio skirtingu vaisiu,riesutu :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Kepiau seimynai sita torta, visi gyre, bet man gavosi per stori biskvitai ir per mazai kremo, nors sonu netepiau. Viska dariau tiksliai pagal recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Tikra nesamone I kiausiniu ir sviesto mase supilti piena ir tik tada deti miltu!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Viulioja sis tortukas, bet ar ne per daug saldus gaunasi nuo tokio kiekio cukraus?

    AtsakytiPanaikinti
  17. O man kažkodėl biskvitai labai lūžinėjo. Kaži kodėl? :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. sendien pradejau , issikiapiau biskvitus ,bet man jie biski pakilo ir sutrukinejo tikriausiai per ilgai kepiau bet rasiai kad 40min. tai tiek ir kepiau ..... gal nelabai bus grazus bet skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. o gal galima maskarpones suri pakeisti kremine varske ar plakta gritinele,ar sviestu.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Nesuprantu, kaip gali kilti noras toki torta gadinti vaisiais...

    AtsakytiPanaikinti
  21. Nerealiai skanus tortas.Solidaus, sunkaus skonio...jokiu vaisiu ar riesutu! Tada jis jau nebus Karaliskas!!! Biskvitai tikrai tr.gaunasi storoki, bet as viena visada palieku trupiniams...Sis tortas kitoks ir butinai prie jo turi buti kavos! :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. O man nesiseka su biskvitais :( nesigauna jie purūs, greičiau tokie sukritę ir tikrai nėra stori... Nors viską darau pagal receptą...

    AtsakytiPanaikinti
  23. Norejau paklausti,o kokio dydzio biskvitai iseina?aciu

    AtsakytiPanaikinti
  24. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  25. atrodo labai skaniai ir tikiu,kad skanus, bet sitiek daug cukraus ....590 gr. ir dar 400 gr. rududu

    AtsakytiPanaikinti
  26. Tikrai labai skanus gavosi, biskvitą ragauji, ir norisi dar, ir dar. Super!

    AtsakytiPanaikinti
  27. Pyragas super gavosi 🥰 Kas ragavo- tam patiko! Apibudino jį taip: „Dieviškas". Nors teko pakeist kelis ingredientus, nes ne viską turėjau, gal dėl to jis buvo dar skanesnis ir įdomesnis :)

    AtsakytiPanaikinti
  28. laukiam kol iskeps biskvitai! tik pasirode, kad per daug cukraus...

    AtsakytiPanaikinti
  29. Iskepe... gavosi ne tortas, o kugelis... :( aciu Danai turejau ka veikti 5 valandas, bet uz valandos turiu padovanoti si sedevra suzavetuviu proga kaimynei.. na bet is gerosios puses koks vyras toks ir tortas!

    AtsakytiPanaikinti
  30. Niekaip nerandu,kokio skersmens tortiniai skirti indigridientai?

    AtsakytiPanaikinti
  31. Ar kava turi būt labai stipri? Dabar verdu..paragavau...jomajo.😁😁

    AtsakytiPanaikinti
  32. Ar kremo pakanka? 🤗

    AtsakytiPanaikinti